Bolt
Profil
Kosár
0
Bolt
Bolt
Keresés
Profil
Kosár
-
Bolt
Könyvek
Szerzőink, szerkesztőink
Folyóiratok
Ajándéktárgyak
Gyülekezeteknek
Hangoskönyv
Rólunk
Aktuális
Huszár Gál könyvesbolt & Insula kávézó
Adjuk meg a módját! – Írások főzésről és evésről
6 999
Ft
Kosárba
Gasztronómia
Könyvek
Ismeretterjesztés
Gasztronómia
Előző termék
Következő termék
Adjuk meg a módját! – Írások főzésről és evésről
6 999
Ft
Szerző
:
Dragomán György
További adatok
Kosárba
„Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni” – így kezdődik Dragomán György új könyve, az Adjuk meg a módját! A 2020-ban megjelent Főzőskönyv „édestestvére” új receptkönyv, új irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban.
Részletek
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Nyomtat
Ajánlom
Csomagajánlatok
Részletek
Adatok
Részletek
„Amikor le kellett zárni a Főzőskönyv kéziratát, nagyon bántam, hogy nem fért bele minden, bántam, hogy nem sikerült sehogy sem megírni mondjuk a bárányflekkent, az ájult imámot, a pörköltet, a narancssalátát. Ebben a kötetben végre benne vannak” - írja Dragomán György. Az Adjuk meg a módját! kis és nagy evésekről szól, az izgalomról, amelyet a tervezés és a főzés okoz, a szenvedélyről, amely Dragománt az ételekhez, a konyhához, a kémiai folyamatokhoz, a konyhai eszközökhöz, technikákhoz, alapanyagokhoz fűzi, és legfőképp az örömről, amelyet az együttlét, a közös étkezés jelent. Családi történeteket, hol vicces, hol szívbe markoló novellákat, irodalmi szemelvényeket és persze jobbnál jobb recepteket olvashatunk: megtudhatjuk, mi közük a druidáknak a padlizsánhoz, az omlettnek a jazzhez, a durumlisztnek a bronzhoz, a burgonyának az obszidiánhoz, mitől marad zamatos a csirkés szendvics, hogy főznek rizottót a szerelmesek, mivel dobjuk fel a vaníliafagylaltot és mivel a krumplipürét, miért érdemes negyedórán át enni egyetlen almát, de még azt is, hogy mi a különbség a maszkatyálás és a macerálás között, mindeközben ráadásul arra is fény derül, ki volt a titokzatos gasztronóm, akinek pályája majd három évtizede az Eötvös Collegium konyhájában indult.
Adatok
Kiadó
:
Magvető Kiadó
Kiadási év
:
2023
Oldalszám
:
422 oldal
Méret
:
215 mm x 140 mm x 45 mm
Súly
:
740 g
Tömeg:
740 g/db
Hasonló termékek
Könyvek
Szerzőink, szerkesztőink
Folyóiratok
Ajándéktárgyak
Gyülekezeteknek
Hangoskönyv
Rólunk
Aktuális
Huszár Gál könyvesbolt & Insula kávézó
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Nem engedélyezem
Engedélyezem