Az anglikán kereszténység évszázadai

Szerkesztette: Fabiny Tibor – Faludy Alexander
Kiadási év: 2014

192 oldal / 140×200 mm / kartonált / ISBN 978-963-380-047-8

„Szeretném azt gondolni, hogy ezt a könyvet a magyarországi evangélikusok (és mások is) az anglikán hagyomány ajándékaként fogadják majd. Remélem, hogy felkelti az érdeklődést az anglikán örökség megismerése és élő anglikánok barátsága iránt!”

Részlet Michael Ipgrave, Woolwich püspöke, az Anglikán–Lutheránus Társaság társmoderátora ajánlásából

„Őszintén ajánlom ezt a könyvet nemcsak az evangélikusoknak, hanem az angolszász kultúra és teológia iránt érdeklődő történészeknek és anglista irodalmároknak is. A könyv külön értéke, hogy az egyes évszázadok tömör bemutatása mellett a szerzők egyes korabeli források magyar fordításait is közlik: például az Angol Egyház (Church of England) hitvallási iratát, az 1563-as Harminckilenc hitcikkelyt vagy John Donne 17. századi anglikán lelkész és költő meditációját. A függelékben közölt kronológia, az anglikán fogalmak szójegyzéke és az anglikán/episzkopális teológusok kislexikona lehetőséget nyit további kutatásra. Az északi lutheránus egyházak és az európai anglikán egyházak által aláírt, itt olvasható egyedülálló dokumentummal, a Porvooi közös nyilatkozattal talán további egyházak is készek azonosulni.”

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke

„Nagyon örülök, hogy magyar és ma élő anglikán teológusok tollából egy olyan kiadvány lát napvilágot, amely a magyar olvasókhoz közelebb hozza a Magyarországon kisebbségi egyházként szolgáló, ám a világon közel 85 milliós anglikán közösség történetét és főbb teológiai irányait. A skóciai Szent Margitról elnevezett budapesti anglikán-episzkopális egyház mindig nyitott kapukkal várja az anglikán lelkiség iránt érdeklődőket.”

The Rev. Dr. Frank Hegedűs, a St. Margaret’s Anglican-Episcopal Church, Budapest esperese

ISBN 978-963-380-047-8
Könyvkötés: kartonált
Oldalszám: 192 oldal
Méret: 140×200 mm
Súly: 240 g
Klubtagoknak: 20%

Nyomtatás