Víztükör

Evangélikus hittankönyv 8. osztályosok részére
Szerző: Mesterházy Balázs – Sándor Éva – Sólyom Anikó
Kiadó: Luther Kiadó
Kiadási év: 2017

124 oldal / 202×285 mm / kartonált / ISBN 978-963-380-110-9

Ez már a negyedik tanév, hogy tengerre szállva járjuk be a Biblia világát, gondoljuk végig keresztény életünk kérdéseit, sőt kalandozásunk során más vallások tanításaival is találkozunk.

Idén a hajósinas kísér minket, veletek egyidős figura; negyedik éve lesz, hogy ő is úton van. Sok mindent megtanult már, és egyre kíváncsibb a folytatásra. Az árbockosárból jó áttekintése van, így olyan dolgokra hívja föl a figyelmünket, amelyek fontosak lehetnek számunkra.

Könyvünk címe Víztükör. Arra hív minket ez a tanév, hogy amikor hitünk kérdéseivel foglalkozunk, egyben tükörbe is nézzünk. Ne csak rajtunk kívül álló és maradó tanítás legyen az, amiről hallunk, hanem saját életünket is vizsgáljuk meg mindezeknek a tükrében. A második fejezetet kivéve ezért találkoztok majd a „tükörrel”, benne egy-egy rátok vonatkozó, személyes kérdéssel. Ezek nem arra valók, hogy az osztály előtt megválaszoljátok őket, hanem arra, hogy magatoknak választ keressetek.

Reméljük, hogy a tankönyvön kívül saját Bibliátok is veletek lesz minden órán. Húzzátok alá, jelöljétek be benne bátran mindazt, ami fontossá válik számotokra, így még személyesebb útitársatok lehet, és később is emlékeztet majd, amikor újra fellapozzátok.

 

ISBN 978-963-380-110-9
Könyvkötés: kartonált
Oldalszám: 124 oldal
Formátum: A/4
Méret: 202×285 mm
Súly: 360 g

Nyomtatás E-mail