Magunkról

A Luther Kiadó a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos könyv- és lapkiadással, valamint médiaszolgáltatással foglalkozó szervezete.

Könyvkiadói tevékenység

1. Mindannyiunk lelki és szellemi táplálékául szolgáló, kereszténységünk hétköznapi megéléséhez ajánlott, a hitéletben nélkülözhetetlen spirituális, lelkiségi irodalom.

2. Az evangélikus lelkészek, teológusok továbbképzése céljából a legfrissebb hazai és külföldi tudományos szakteológiai irodalom.

3. Az evangélikus hittantanítást végző oktatási intézmények számára hittankönyvek és tanári kézikönyvek, az evangélikus ifjúság neveléséhez szükséges iskolai anyagok.

Kiadói szerkesztőség

1085 Budapest, Üllői út 24.

Tel.: +36-1/317-5478
Mobil: +36-20/824-5518
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: https://www.facebook.com/LutherKiado

 

Médiaszolgáltató tevékenység
Evangélikus Információs Szolgálat (EISZ)

Az Evangélikus Információs Szolgálat (EISZ) a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) médiamunkaágát, hivatalos kommunikációját és sajtómunkáját működtető, teljes körű médiaszolgáltató újságíró-szervezete. Az EISZ a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadójának egyik szervezeti egysége.

A fenntartó egyház által meghatározott kommunikáció szervezése keretében az EISZ feladatkörébe tartozik:

a) az egyház médiapolitikájában megfogalmazott célokhoz igazodó médiastratégia megalkotása és szakmai végrehajtása;
b) a médiapolitika kialakításához és időnkénti felülvizsgálatához való szakmai segítségnyújtás;
c) az egyház külső és belső kommunikációjának szervezése;
d) az egyház szervezetéből és küldetéséből adódó tartalomszolgáltatás;
e) a médiafelületek központi tartalomszolgáltató feladatainak ellátása, az online, offline és elektronikus médiaorgánumok tartalmainak előállítása.

Szerkesztőség

1085 Budapest, Üllői út 24.

Tel.: 794-4341
Mobil: 20/824-5519
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://eisz.lutheran.hu

A kiadó által szerkesztett médiaorgánumok
Nyomtatásban megjelenő periodikák

Evangélikus Élet – evangélikus kétheti magazin
Lelkipásztor – evangélikus lelkészi szakfolyóirat
Credo – evangélikus folyóirat

Online orgánumok

Evangélikus Portál – az MEE hírportálja, www.evangelikus.hu
Kötőszó – evangélikus közéleti blog, kotoszo.blog.hu

Rádió- és tévéműsorok

Evangélikus Félóra – az MEE kétheti rádióműsora
Evangélikus Magazin – az MEE kétheti tévéműsora

 

Folyóirat-szerkesztőségek

Evangélikus Élet – evangélikus kétheti magazin

Illisz L. László főszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kézdi Beáta magazinszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
T. Pintér Károly hírszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Balla Mária szerkesztőségi titkár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dobsonyi Sándor olvasószerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Máté Tóth Zsuzsánna korrektor (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Szabó Dávid Károly tervezőszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Lelkipásztor – evangélikus lelkészi szakfolyóirat

Dr. Orosz Gábor Viktor főszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Credo – evangélikus folyóirat

Regősné Zászkaliczky Zsuzsanna főszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Papp Máté rovatszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Evangélikus Portál – az MEE hivatalos hírportálja

Horváth-Bolla Zsuzsanna főszerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Kötőszó – evangélikus közéleti blog

Illisz L. László felelős szerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kézdi Beáta szerkesztő (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kinyik Anita munkatárs (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Nyomtatás E-mail